Hello readers, di dalam entri ini saya akan memberitahu dari mereka bagaimana sugar glider melahirkan anak dan perkara berkaitan dengannya.

Anda sedang menonton: Anak sugar glider baru lahir


Selepas sugar glider mengawan, jika ia sperma sugar glider jantan berjaya disenyawakan di di dalam di antara kedua-dua atau salah satu ovum sugar glider betina.. Janin joey/joeys akan terhasil di di dalam rahimnya dan proses mengandung become mengambil selama kira-kira 16 hari. Di atas akhir tempoh mengandung, medang sugar glider become kelihatan begitu sibuk menjlat laluan dari cloaca/anu nanti pouch/kantungnya. Kemudian, joey yang belum matang become dilahirkan dan besarnya lebih kurang sebutir beras become merangkak nanti dalam pouch/kantung medang mereka melalui laluan yang telah dijilat ibunya then ia ini adalah masuk setelah dalam bag ibunya bagaimana itu? ia become mencari puting susu. Apabila joey sudah menjumpai puting susu, ia ini adalah meletakkan mulutnya di circa puting manakala puting tersebut become membengkak di batin mulut joey agar ia noel tercabut ketika menyusu. Melalui sebab rahang joey belum lagi sempurna, joey hendaklah kekal di batin kantung ibunya dan mulutnya harus kekal exco puting ibunya. Jika mulut joey tercabut dari puting susu, adalah mustahil untuk ia kehidupan kerana ianya noel mampu buat membuka mulutnya untuk makan didambakan ibunya. Enim joey itu become sama ada mati di batin kantung dan reput berbau busuk ataupun ibu sugar glider akan membuang/mereject joey tersebut dari kantungnya. Kebiasaannya, joey akan tinggal di dalam kantung ibunya sambil exco susu ibunya selama kira-kira sembilan minggu/2 moon lebih.. Street glider hanya boleh mempunyai satu atau dua joeys di ~ satu-satu masa, tetapi kelahiran tiga atau empat joey amat jarang.Di bawah adalah klip video street glider melahirkan joey yang saya innate sendiri!Bukan bahagia nak lalui pengalaman suggie melahirkan anak atas tangan anda sendiri... Suggie tu kena betul-betul selesa dan percayakan anda.. :)Jadi, ini Bijou dan kelahiran kembar sepasang betinanya.. *Ia amat jarang untuk benar-benar menyaksikan kelahiran kemudian joey. Ianya lebih berkemungkinan yang anda akan mendapati ibu yang sedangmembersihkan dirinya selepas kelahiran telah berlangsung.Antara topik-topik apa relevan dengan entri ini;Bagaimana karena mengenal pasti sugar Glider mengandung/bunting/pregnantMakanan untuk sugar glider mengandung/bunting/menyusuLangkah yang perlu dilakukan selepas sugar glider melahirkan anak/joeyAdakah their mempunyai pengalaman street glider dari mereka melahirkan anak/joey? Kongsi pengalaman anda di kamarnya komen di bawah!Like united state on facebook ;) Suggies for Newbiesxoxo,Maddy

Anonymoussaid...

salam...sy ada spasang sg..mslhnye sy msh xphm mcm mana nk tau sg yg btina 2 pregnant..skang ni sy tgk prut dice sbsar medang jari...pregnant setelah die?aduhh..tkut...

October 18, 2012 in ~ 3:46 AM
*

Unknownsaid...

maybe preganant la kalau pouch itu membenjol.. :)

November 16, 2012 at 12:11 PM

Anonymoussaid...

sy ada spsg sg..betina 2 dah branak,memang ke betina tu kejap2 dialah kluarkan ank dia dr bag nthen masokkan balik kedlm pouch?

January 13, 2013 in ~ 12:17 AM

shafiqasaid...

mcm mane dragon nk tau yg ank suger glider tu mati dlm pouch nye???

February 14, 2013 at 3:13 PM
LYANAsaid...

berapa cepat babies sg membesar dlm bag ye? sbb saya dpt tau SG saya dah ada babies bila saya nampak ada dua babies dialah dah geram bergantung kat pouch...saya tak tau bila dialah beranak. Tau2 dialah dah ada 2 babies and also dah besar. Saya terkejut bila tgk video awak yg SG kalau beranak size anak laki-lakinya baru incuver sebesar sebijik beras tu....OMG! maknanya saya tak tau itu dah lama beranak ke? jadi, saya tak dpt nak pastikan berapa bulan dah umur babies SG tu...bole tak tlg agak2 kan....skrg ni babies tu dah bukak mata dan dah bole panjat skit2...

March 12, 2013 at 12:05 PM
Anonymoussaid...

Salam. Saya nak tanya, suggie sya sedang preggy, tapi suggie yg jantan mati. Ade effect ape2 x dkat suggie betina tu nanti? menampakkan suggie betina tu kurang makan. X tahu kenapa. Saya risau undg nanti dye makan/reject joey dye. Di dalam 3minggu dah perut dye ade benjol.. Terima kasih..

August 27, 2013 at 12:23 AM
Unknownsaid...

salam..sy xthu knpe jantan sy bdan terlalu tinggi mnakala yg betina bdan kcik...nk tnye..tp sy thu yg sg aktif pd times malam...sg jantan sy mongolia aktif...tapi yg betina selalu dduk dlm tempurung klapa..adkah tu deviasi satu yg sg betina sy bunting?

May 23, 2014 at 12:51 AM
Bellsaid...

Lihat lainnya: Gambar Batik Lampung Yang Mudah Digambar, Yang Banyak Di Cari!

Joey sg sye baru oop pagi tdi tp skrg dh kne makan medang nya... Mengapa ye? pakan semua nya cukup.