Rezeki apa sedikit tetapi diberkati Allah adalah lebih baik dan ditinggikan darjatnya berbanding rezeki apa banyak tetapi noël diberkati. Tidak menjadi soal kesamaan ada kawanan atau sedikit rezeki itu. Apa yang lebih berbiaya adalah rezeki apa cukup. Biar sedikit origin cukup daripada banyak tapi sering noël mencukupi. Pada kenyataannya rezeki Allah itu tampan luas.
Anda sedang menonton: Dzikir harian pembuka pintu rezeki

Bagaimana cara untuk memastikan hidup sentiasa dilimpah kurnia mencapai nikmat rezeki? Amalkan 7 zikir di bawah:


*

Maksud: Tiada daya dan tiada kekuatan kecuali mencapai pertolongan Allah semata-mata."Barangsiapa apa lambat mendatangi rezekinya hendaklah crowd mengucapkan – La hawla Wala Quwwata Illa billah". (HR. At-Tabrani)


Maksud: Tiada Tuhan apa disembah melainkan Allah, Allah apa Maha tepat lagi Maha Nyata."Barangsiapa setiap days membaca La ilaha illalla al malikul haqqul mubin maka bacaan itu akan were keamanan dari kefakiran dan were penenteram dari rasa undang dalam kubur." (HR. Abu Nu’aim dan ad Dailami)


Maksud: Maha bermusim Allah dan segala puji bagi-Nya, Maha suci Allah apa Maha Agung."Dari setiap sentence itu seorang malaikat yang bertasbih kepada Allah Ta’ala sampai hari kiamat apa pahala tasbihnya akun itu diberikan untukmu." (HR. Al-Mustagfiri batin Ad-Da’awat)


*

"Barangsiapa membaca surah Al-Ikhlas ketika masuk rumah maka berkat bacaan menghilangkan kefakiran dari penghuni rumah dan tetangganya." (HR. At-Tabrani)


"Barangsiapa membaca surah Al-Waqi'ah setiap malam maka noel akan ditimpa kesempitan hidup." (HR. Al-Baihaqi batin Syu’ab Al-Iman)


*

Dari Umar bin Khattab dari Nabi Muhammad observed bersabda: "Barangsiapa berselawat kepadaku satu kali selawat maka Allah become membalas sepuluh kali selawat dan mendengarkan sepuluh darjat."(Dikeluarkan Imam Bukhari dalam Adabul Mufrad, Ibnu Abu Syaibah…al-Bazzar….Ibnu Syahiin dan al-Ismaili mencapai sanad ma’lul)
Lihat lainnya: Cara Membuat Frame Video Di Instagram (Infogram) Dengan Powerpoint · Karyakarsa

*

"Barangsiapa melazimkan beristighfar nescaya Allah menjadi mengeluarkan dia dari segala kesusahan dan memberikan rezeki dari arah yang noel pernah diduga." (HR. Ahmad, Abu Dawud dan Ibnu Majjah)