Minyak harum atau perfume merupakan satu komponen kepala personaliti seorang wanita. Ia bukan setakat gambaran keperibadian anda, tetapi ia mampu mendirikan keyakinan diri. Perfume juga mampu menjadikan anda tumpuan penuh sesak dan sentiasa diingati. Jika anda sedang tercari-cari wangian baru apa sesuai mencapai gaya dan stail anda,jom tengok senarai 20 minyak wangi terbaik dan famous ini.

Anda sedang menonton: Minyak wangi wanita tahan lama

1.Marc Jacobs perfume Daisy Eau so Fresh

Salah satu perfume dibawah Jenama Marc Jacobs untuk wanita, Daisy telah lama menjadi opsi ramai wanita. Baunya baru dan membawa rasa bocah kepada diri andadan ini adalah membuat dari mereka berbau such padang rumput di musim luruh full mekar. Kalau dari mereka baru menyeleksi perfume untuk pertama kali, Daisy adalah sesuai untuk anda.

2.Coco Chanel Mademoiselle Eau De Parfum

*

Setiap feminin mahukan Chanel di di dalam hidup mereka dan tiada yang lebih denda dari haruman cacao Chanel Mademoiselle. Aroma yang sofistikated dan indah, ianya komposit citrus apa tajam, halus, dan secara beransur-ansur berubah dulu bau bunga apa memukau dengan hanya sedikit tanda-tanda musk dan vanila.

3.Lancome La Vie Est Belle

Adakah anda ingin menikmati bau yang unik ? Jika jawapan YA,Lancome La Vie Est Belle yang berbau floral adalah sesuai karena anda.Ia berbau manis mencapai iris, melati, bunga oren, dan nilam apa dipadankan mencapai bauan blackcurrant dan buah pir. Baunya bertahan lama dan sesuai buat malam ataukah siang hari.Lancome La Vie Est Belle saya cadangkan untuk wanita muda.

4.Givenchy Dahlia Divin

Aroma yang tepat akan menjadi amunisi andal untuk menakluki setiap sesaat indah batin kehidupan wanita. Setiap feminin mempunyai personaliti apa berbeza begitu juga dengan sulungnya minyak wangi. Ekspresi ourselves dengan haruman cantik memikat Dahlia Divin ini. Menyerakkan errol indah di samping itu sahaja disemburkan di atas kulit dan abadi berpanjangan sepanjang hari.

5.Gucci Bloom Eau De Parfum

Ianya vivid tetapi simple dan di dalam kelas tersendiri. Ianya gabungantube rose, melati, dan errol honeysuckle yang kuat tetapi tak over sangat. Jika anda mencari wangian wanita dan halus, ini adalah untuk anda banci ayu dan jelita.

6.Burberry Eau De Parfum

*

Ia adalah campuran yang indah daripada dupa pic, aprikot, vanila, dan musk dengan kehadiran bau cedar, pir, cendana, dan kasturi. Dari mereka mesti ini adalah menyukai kemenyan lembutBurberry Eau De Parfum dan ianya sesuai karena dipakai sepanjang hari. Diatas mulanya berbau buah dengan sentuhan kasturi, tetapi menjurus usai arah bau sebagai kasturi yang unik dan kemudian kayu. Sesiapa sahaja boleh memberitahu bahawa anda sedang memakai Burberry kerana ini adalah signature mereka. Milik mereka mesti bangga.

7.J’adore Perle de Parfum

J’adore Eau de Parfum disimpan di di dalam botol baru yang eksklusif berbentuk sebagai permata yang boleh anda membawa ke mana sahaja dari mereka pergi.

8.L’Occitane Citrus Verbena Summer Fragrance

Minyak harum ini mempunyai kesalahan yang most menyegarkan karena dipakai pada days yang panas. Ianya komposit buah lemon apa diadun bersama dengan anggur. Minyak wangi ini sesuai buat anda yang mahukan perasaan lebih gairah dan gembira. Dan harganya juga berpatutan.

9.The body Shop putih Musk Eau De Toilette

Dalam senarai petroleum wangi, saya boleh katakan apa inilah most mampu milik. Ianya mempunyai bau mengetuk vanilla dan benar dipakai sepanjang hari.

10.Yves saint Laurent hitam Opium

Ini adalah deviasi satu wangian paling seksi di luar sana. Yves santo Laurent telah does kerja yang luar biasa mencapai kehadiran kopi manis dan campuran vanila yang berbau unik. Ianya berbau tahan lama dan noël sesuai untuk anda yang mahukan bau apa ringan dan tidak menonjol.

11. Hugo Boss The scent For Her

*

Teroka kecantikan haruman apa mampu membangkitkan aroma segar dan harum begitu mengasyikkan. Memeluk Boss mempersembahkan ceo THE odor For Her yang lembut namun penuh ketegasan. Disentuh aura feminin dengan himpunan Pink Pepper, eco-friendly Mandarin dan Freesia flower serta Orange Blossom penuh pesona. Semburan haruman yang lembut bersentuhan kulit kekal sepanjang hari.


12. Mine Burberry Black

*

Bauan jasmine pada awal semburan kemudian bertukar pelahan-lahan ke mawar dan peach. Diakhiri mencapai bauan amber dan nilam.

13. Victoria’s an enig Bombshell

*

Haruman aromatik bungaan dan buah. Semburan awal aroma markisa, shangri-la peony dan orkid vanila. Seksi, sesuai untuk yang inginkan perhatian.

14. Miss out on Dior blooming Bouquet

*

Bau apa mengagumkan. Kesalahan bunga segar dengan kasturi lembut, sedikit kering dan juga sedikit errol buah. Ia memberikan kelembutan luar biasa.

15. Viktor & Rolf Flowerbomb

*

Membawa letupan errol bunga. Semburan dimulakan dengan bau halus bergamot together mandarin kemudiannya bertukar dulu bauan bunga apa indah – Jasmine sambac, freesia, centifolia rose, dan osmanthu

16. Jo Malone english Pear & Freesia Cologne

*

Di inspirasikan daripada sajak romantis ‘Ode come Autumn’. Segar, noël terlalu manis dan simpan saja sepanjang hari.

17. Philosophy Amazing Grace

*

Aroma bunga khas buat wanita. Bau apa lembut dan bersih dan tahan sepanjang hari.

18. Jimmy Choo illicit Flower

*

Illicit Flower through Jimmy Choo adalah wangian Floral Woody Musk karena wanita. Illegal Flower dilancarkan pada lima 2016. Illicit Flower dicipta melalui Alienor Massenet dan Nicolas Beaulieuu. Bau major adalah Mandarin Orange dan Apricot; dupa pertengahan adalah bunga limau gedang, Rose, Freesia, Pear dan Jasmine; bau asas adalah Musk, Cashmere Wood, Sandalwood, Vanilla dan Benzoin.

19. Paco Rabanne Lady Million

Lady million dicipta malalui Anne Flipo, Beatrice Piquet, Dominique Ropion dan Bruno Jovanovic. Bau teratas adalah Raspberry, Neroli dan Amalfi Lemon; bau tengah adalah Melati, bunga Jingga Afrika dan Gardenia; bau asasnya pula adalah madu putih, Nilam dan Amber.

20. Calvin Klein Eternity

Garapan rasanya cinta dan sensual konsensus dengan kecantikan elemen semula enim menggambarkan haruman terbaharu Calvin Klein kali ini. Mencipta aroma segar signatur forever Calvin Klein memerangkap atmosfera keran dan harum. Eternity Air, petroleum wangi yang mencetuskan tenaga yang sukar ditepis dan membangkit aura mobil namun feminin.

Jenis-jenis minyak wangi

*

Untuk panduan selama nak pilihan minyak wangi:

Parfum. Kepekatan 20% – 30%, genggamnya 6-8 jam.Eau de Parfum, EDP. Kepekatan 15% – 20%, tangkap 4-5 jam.Eau de Toilette, EDT. Kepekatan 5% – 15%, tahan 2-3 jam.Eau de Colone, EDC. Kepekatan 2% – 4%, tangkap sehingga 2 jam.Eau Fraiche. Kepekatan 1% – 3%, tahan sehingga 2 jam.

Lihat lainnya: Update Windows 7 To Windows 8 Or 8, How To Upgrade Windows 7 To Windows 8

Sebagai penutup, minyak wangi apa sesuai buat anda adalah maafkan saya yang sesuai dengan stail milik mereka dan semestinya apa yang anda suka. Memanggang pergilah berkunjung nanti shopping shopping mall dan cuba sendiri untuk hidu minyak harum di sana. Jangan malu buat meminta pendapat dari Perfume Promoter kerana mereka kerumunan pengetahuan berkenaan petroleum wangi.