Ketika Disney purchas Lucasfilm beberapa tahun yang lalu, pemfitnahan peminat lanskap tindakan itu mencapai keraguan. Tetapi Star Wars ndak sahaja berkembang maju, ia also menyegarkan fandom dan di ~ masa yang sama bawa generasi peminat baru. Dan sebagai orang lain, mereka noel sabar menunggu ansuran seterusnya.

Anda sedang menonton: Star wars: the last jedi pemeran

Star Wars: Jedi Terakhir berita

Pada 23 Mei, Pameran Kesombongan memulakan empat penutup apa berbeza dengan pemeran Jedi Terakhir karena meraikan 40 tahun Star Wars . Sampul itu mendemonstrasikan Rey dan Luke Skywalker di Ahch-To, menembak kumpulan dari very first Order dan Resistance, dan salah satu Jeneral Leia Organa.

Sampul mempunyai beberapa petunjuk mengenai watak-watak dan memberi kita berpawai kepada Captain Phasma (Gwendoline Christie) tanpa topi keledarnya, bekas luka Kylo Ren, dan kelly Marie Tran, apa wataknya diturunkan di Star wars Celebration pada bulan April. Menurut Pameran Kesombongan , Pekerja penyelenggaraan Resistance Tran adalah "watak baru dengan masa skrin terbanyak Episod VIII "Dan itu sekarang mempunyai nama penuh: mawar Tico.

Sarung Perlawanan tambahan menampilkan Finn, yang noël lagi koma, dan Poe Dameron, yang memulai debutnya mencapai pakaian baru yang menyerupai menyerupai apa dipakai melalui Han Solo di Empayar bertindihan kembali , walaupun terlalu awal untuk mengetahui sama ada pakaian seragam Perlawanan lain atau lebih crowd penghormatan.

Pameran Kesombongan tale penutup di Jedi Terakhir mendedahkan lebih banyak maklumat mengenai filem itu. Peminat melihat pertama kali watak Laura Dern, Wakil laksamana Amilyn Holdo, dan watak "cerdik" yang akan digambarkan oleh Benicio del Toro, yang hanya disebut sebagai "DJ" untuk masa ini.

Antara berita baru adalah bahawa Finn dan mawar akan pergi nanti Canto Bight, sebuah kasino yang jenuh dengan warga kaya apa digambarkan malalui pengarah Rian Johnson sebagai "taman permainan karena orang-orang bajingan yang kaya."

Lucasfilm disahkan bahawa, sejauh pemasaran berjalan, lightsaber biru apa pernah were milik Anakin dan Luke Skywalker kini were milik Rey. Pemilikan Lightsaber biasanya ditentukan melalui Jedi yang membina lightsaber, tetapi lightsaber biru panggilan Rey di Angkatan Membangkitkan . Yang kurang clearly ialah kemiripannya ada pencahayaan percaya menemani itu miliknya atau merasakan bahawa ia akan bagian belakang kepada Luke, menurut Pablo Hidalgo Lucasfilm.

Apa noël akan diterokai kemiripan ada adakah Finn sensitif terhadap kekuatan , apa diharapkan melalui beberapa peminat setelah Finn dapat bertahan sendiri di dalam pertarungan menentang Kylo Ren. Omongan baru Finn karena Jedi Terakhir become lebih kepada sisi tradisional. Man Boyega menyiarkan video Instagram di atas 28 Mei yang memaparkan waffen baru Finn di Jedi Terakhir .

Johnson menjadikannya rasmi di atas keesokan harinya nanti menambahkan tajuk karena merangkak pembukaan filem, pokok major Star Wars .

rasanya sangat senang karena menjatuhkannya di atas pagi ini.

Catatan apa dikongsi melalui Rian Johnson (
riancjohnson) di atas 24 january 2017 pada 10:06 pagi PST

Jedi Terakhir adalah ditetapkan buat dilepaskan 15 Disember 2017, nanti tarikh awalnya adalah dibubarkan dari Mei 2017 . Penyesuaian tarikh diatas dasarnya menjamin bahawa Star Wars were tradisi percutian tahunan.

Jedi Terakhir merindukan 152 minit, menjadikannya paling lama Star Wars filem hingga kini.

Star Wars: Jedi Terakhir cast

Majoriti pelakon apa kami saksikan Angkatan Membangkitkan akan back untuk Jedi Terakhir . Kami melihat note Hamill dan Daisy Ridley dalam video pengumuman produksi, tetapi kami become melihat kerumunan wajah yang noël asing lagi di dalam filem ini. Itu implisit John Boyega (Finn), Oscar isaac (Poe Dameron), memandu Adam (Kylo Ren), Lupita Nyong"o (Maz Kanata), Domhnall gleison (General Hux), Gwendoline Christie (Captain Phasma), Anthony Daniels (C- 3PO), dan Andy Serkis (Pemimpin paling tinggi Snoke).

Kita also akan pemandangan Carrie Fisher, yang selesai menjalani penggambaran silam kematiannya dan dilaporkan mempunyai peranan utama batin Jedi Terakhir . Chairil Pegawai moderator Disney, Bob Iger menyatakan bahawa prestasi Fisher noël akan berubah dengan CGI ke kematiannya.

"Semasa kalian membeli Lucasfilm, kami become membuat tiga filem— Episod VII , VIII dan IX , "Kata Iger, menurut Wartawan Hollywood . "Kami terpaksa menghadapi tragedi pada akhir 2016. Carrie muncul sepanjang masa VIII . Kami tidak berubah VIII karena menangani pemergiannya. Persembahannya tetap such sekarang VIII. batin Yang agak kasar , kami mempunyai beberapa watak digital. Kami noel melakukannya dengan Carrie. "

Walaupun awalnya dikecualikan dari pengumuman rasmi, Peter mayhew adalah kembali sebagai Chewbacca (walaupun ).

*

Benicio Del Toro, Laura Dern, dan pendatang baru kelly Marie Tran adalah satu-satunya mengesahkan fasih pelakon baru . Walaupun tidak banyak yang diketahui mengenai peranan mereka sekarang, Del Toro dikhabarkan menjadi berperang kemudian penjahat. Gugu Mbatha-Raw adalah dilaporkan telah menyertai barisan pelakon dalam peranan utama pada five 2015, tetapi Lucasfilm masih belum mengesahkannya.

Pengarah Rian Johnson didedahkan di atas 11 September bahawa Joseph Gordon-Levitt mempunyai peranan kemudian penyuar voice Jedi Terakhir . Ini menandakan kerjasama paling banyak mereka sejak Levitt membintangi filem perdana Johnson, Batu bata . Dia dilaporkan menyuarakan intisari asing, tetapi kemungkinan akan menjadi koma halus seperti peranan Daniel Craig sebagai Angkatan Membangkitkan .

BACA LEBIH LANJUT:

‘Star Wars’: Kalendar filem apa lengkap

*

Star Wars: Jedi Terakhir khabar angin

Angkatan Membangkitkan adalah dipenuhi menjangkau huruf kecil , dan kemungkinan itupenggunaan dapat pemandangan (atau mendengar) beberapa nama belakang besar orang yang ingin berada di Star Wars pelakon filem batin peranan kecil atau noël dikenali. Walaupun kita noël akan mengetahui sebahagian besar dari mereka sehingga selepas filem menyertainya sampai di pawagam, Tom Hardy cantik dikhabarkan ke permainan pasukan bomba . Selagi ditanya mengenai khabar angin itu, durable menjawab, "Saya noël tahu kesamaan ada saya boleh mengatakannya. Di mana anda mendengarnya? " dia tetap malu, menyebut internet such "web penipu dan maklumat apa salah."

Star Wars: Jedi Terakhir treler

Lucasfilm mengeluarkan treler penggoda buat Jedi Terakhir di ~ 14 April di Star wars Celebration.

Lucasfilm melepaskan jenuh treler karena Star Wars: Jedi terakhir semasa Malam Isnin bola sepak pada mulailah Oktober, dan peminat telah menontonnya akuarium sejak itu.

BACA LEBIH LANJUT:

maafkan saya yang milik mereka terlepas di dalam treler ‘Star Wars: The terakhir Jedi’ terbaru Temui porgs, ekstra baru apa menggemaskan untuk alam semesta ‘Star Wars’

Jedi Terakhir teori:Siapa Jedi Terakhir?

Setelah peminat mengetahui bahawa tajuk episode VIII adalah Jedi Terakhir , kerumunan dari mereka sudah mula teori dengan sedikit maklumat yang mereka ada. Angkatan Membangkitkan agak terbuka, tetapi Jedi Terakhir sepertinya ia become merujuk kepada satu rakyat atau beberapa orang — kerana, kemudian Star Wars ini buku tatabahasa cenderung karena mengingatkan kita, "Jedi" adalah tunggal dan jamak .

Luke Skywalker adalah pilihan yang jelas, memandangkan dialah sudah dulu Jedi. Tetapi mungkinkah Rey tambahan - atau Rey personally sekiranya sesuatu terjadi diatas Luke. Yang lain mempunyai dibuang Kylo Ren, apa berlatih di bawah Luke sebelum beralih ke sisi mengaburkan Angkatan; Finn, siapa ada yang percaya sensitif terhadap kekuatan ; atau kumpulan kolektif Jedi. (Ada also yang bergurau rahsia Sith mr Jar jar Binks .)

Seorang apa pasti noël akan memberitahu dari mereka siapa Jedi terakhir? Ridley personally .

Saya menjemput #daisyridley setelah treler saya dengan alasannya palsu. #NotARehearsal #IWantTheTruth #TheLastJedi

Satu jawatan yang dikongsi melalui Josh Gad (
joshgad) pada 25 jan 2017 di ~ 1:46 pagi PST

Jedi Terakhir teori: Siapa ibu bapa Rey?

Walaupun itupenggunaan ditinggalkan mencapai persoalan lama mengenai keturunan Rey dan kawanan misteri lain selama lebih dari satu tahun, kami masih belum dekat karena mengetahui siapa mereka sebenarnya. Satu-satunya perkara yang kita untuk mengetahui ialah Yang agak kasar mengingkari Jyn Erso sepenuhnya.

Luke, Han, dan Leia judul telah dicalonkan seperti calon medang bapa apa berpotensi (dan bisa rahsia) untuk pelbagai alasan. Itu sensitif terhadap kekuatan seperti adik-beradik Skywalker, Han dan Leia adalah pasangan apa disahkan terutama memasuki trilogi baru (dan mereka mempunyai anak lelaki bersama), dan peminat melancarkan idea bahawa dia mungkin seorang padawan bocah ketika Kylo Ren killing generasi seterusnya Jedi under jagaan Luke. Ada juga yang berpendapat bahawa dia could cucu Obi-Wan Kenobi, tetapi noel jelas siapa tengah bapa Rey ataukah neneknya.

Pada mesyuarat reins saham diatas 8 Mac, Disney mendedahkan tetap pratonton filem yang boleh merangkumi kata-kata pertama Luke kepada Rey. The spoiler yang berpotensi memberikan kawanan peminat untuk dikunyah kapan berspekulasi mengenai kemungkinan koneksi Luke dan Rey.

Siapa pun ibu bapa Rey, nampaknya kita menjadi mengetahui Jedi Terakhir , menurut Ridley .

"Kita akan melihat di dalam setahun," Ridley kepada Vulture usai ditanya sama ada Rey adalah Kenobi . "Tunggu soalan itu."

Dan mencapai satu pertanyaan, kita menjadi dapat menumpukan heed lebih kerumunan lagi apabila spekulasi buat Episode IX bermula.

Lihat lainnya: Cara Mengucapkan Ijab Kabul Yang Benar, Arti Dan Bacaan Ijab Kabul

Star Wars: Jedi Terakhir belajar semula

Star Wars: Jedi Terakhir debut dulu ulasan dicampur — begitu bercampur, pertikaian apa diperdebatkan dulu perbualan karena dirinya sendiri. Pengkritik menyukai peluang plot berani apa dibuat melalui penulis-pengarah Rian Johnson serta bangunan wataknya apa cerdas, tetapi sebilangan peminat memahami watak Luke, lelucon apa salah, dan kurangnya rasa menghormati terhadap nostalgia.

Menurut ditinjau Daily Dot: "Di groep pengarah Rian Johnson, Jedi Terakhir mengaburkan tetapi senang paling lucu Star Wars filem hingga kini, berdasarkan tema apa biasa dengan pelakon yang sangat disukai. " membaca ulasan penuh di sini.