Membincangkan hal-hal menarik, membicarakan sembahyang, petua-petua, nasihat ustaz, islam menyertainya indah. Bahasa Inggeris termasuk About Islam dan ask A Muslim


______________________________________

Durians In The Classroom

______________________________________

Kata Mutiara #31 :

” murah senyum itu bukti kasih, dan sabar itu kuburan aib.”


*
Ramai yang cuak dan menggelabah kalau nampak ‘roadblock’ secara mengejut dore mata betul tak? Kalau their tak untuk salah, karena apa nak takut? Jangan risau, pihak polis tak akan saman atau tahan kita kalau tiada salah kita lakukan. Tapi, disini ada töre sikit nak kongsi kepada their semua supaya bersedia sentiasa kapan berhadapan menjangkau ‘roadblock ini’.

Anda sedang menonton: Tulang skapula dan klavikula termasuk tulang

Kalau dah nampak roadblock, jangan segan silu, nak taknak kena lah lalu jugak, kalau lari kan dah malang kalau kena kejar, kereta polis laju, jangan main-main.

Sebelum malalui roadblock korang dah kena sediakan setiap orang dokumen penting seperti IC dan also lesen memandu. Kalau times malam, buka lampu di dalam siap-siap.

Lihat lainnya: Pembangunan Infrastruktur Di Era Jokowi, Sci: Tingkatkan Efisiensi Logistik

Turunkan tingkap. Senyum dan bagi lah salam terus bagi umat islam tu, ucap selamat malam bagi yang ~ no islam. Terus memperlihatkan dokumen-dokumen tadi walaupun tak minta

Dah selesai dan mendengarkan jalan, ucaplah terima kasih dalam keadaan masih tersenyum. Bukankah elok macam tu, kesimpulannya “Senyum, tak perlu kata apa-apa”.

Diskaun Hotel 58%

______________________________________

Kata Mutiara #30 :

“Seorg mukmin terhdp mukmin yg lain adalah sprti sebuah bangunan sesuai bhgiannya saling menguatkan bhgian yg lain. “